Twitter Hack: Hier zijn alle alarmerende nieuwe details!

Twitter ondervond een grote aanval van een cryptocurrency scam – die bestond uit vele high-profile accounts die onder druk kwamen te staan. Na de Twitter-hack is er een golf van speculaties geweest over wat mogelijk de oorzaak was van deze ongekende Twitter-hack, en, het belangrijkste, waarom! Verslaggevers zijn nu begonnen om diep te graven in deze en ook te begrijpen door het verkrijgen van informatie met betrekking tot hetzelfde.

Een ruwe schatting wijst erop dat er in totaal 130 rekeningen onder vuur liggen. Het effect van deze aanval op deze 130 accounts is nog onduidelijk. De New York Times heeft licht geworpen op deze twitterhack.

Twitter heeft in zijn verklaring over hetzelfde gezegd: „We hebben geen bewijs dat aanvallers toegang hadden tot wachtwoorden,“ samen met de vermelding dat het niet nodig is om wachtwoorden te wijzigen op dit moment. Twitter heeft geen commentaar gegeven op het probleem van directe berichten die worden gecompromitteerd.

Hoewel het nog steeds niet duidelijk is of de hackers achter het incident van gisteren toegang hebben gekregen tot directe berichten van Twitter, is dit een kwetsbaarheid die veel te lang heeft geduurd, en een die niet aanwezig is in andere, concurrerende platformen,“ zei Senator Ron Wyden.

Volgens het rapport, stelt het voor dat de aanval kan zijn uitgevoerd door een groep hackers die zich verzamelen op OGusers.com. Het is een username-ruil gemeenschap die het kopen en verkopen van online handvatten die voor het grootste deel bestaat uit enkele letters of cijfers. In dit geval van Twitter hack, werden begeerde accounts van hooggeplaatste personen doelwit.

De tekenen van deze aanval waren zichtbaar toen het Twitter-account voor de cryptocentransactie Binance een tweet had achtergelaten waarin stond dat het samenwerkte met „CryptoForHealth“ om 5000 bitcoin uit te delen aan de gemeenschap en voorzien was van een link waar mensen donaties konden doen.

Ogenblikken nadat die tweet was gepost, gingen soortgelijke tweets uit van de accounts van vooraanstaande personen als Joe Biden, Jeff Bezos, Barack Obama, Elon Musk en voormalig New York City Burgemeester Michael Bloomberg en Warren Buffet.

Een detail dat is geopenbaard is hoe deze groep hackers de inloggegevens heeft gekregen: er wordt gesuggereerd dat ze deze informatie hebben gekregen door ze te kopiëren van een bericht dat is gepost op het interne Twitter Slack-kanaal, zoals gerapporteerd door The Times.

Het is nog steeds niet duidelijk hoe de hackers toegang hebben gekregen tot Twitter’s Slack en of ze daar überhaupt de informatie vandaan hebben. Eerdere rapportage van Motherboard zei dat hackers de informatie en toegang tot de interne tool kunnen hebben gekregen door waarschijnlijk steekpenningen te geven aan een bestaande werknemer. Het is echter nog steeds niet zeker of dat het geval is.

De OGusers hackers geopenbaard aan The Times om hen te laten weten dat ze niet betrokken zijn bij de aanval en vermeldde dat een groep aangeduid als Kirk gericht op de rekeningen van Elon Musk en Joe Biden. Het is onbekend wat hen ertoe heeft gebracht om dat te doen.