Twitter stopt alle berichten die BTC-adressen na de hack tonen

Naar aanleiding van het nieuws van de recente bitcoin hack heeft Twitter aangekondigd dat het alle berichten en tweets die cryptocurrency adressen posten verbiedt.

Twitter zegt „Nee“ tegen Crypto Adressen

De hack vond ongeveer drie dagen geleden plaats. Twitter – een van de grootste en meest prominente sociale-mediaplatforms ter wereld – zag rekeningen voor verschillende prominente personen zoals voormalig president Barack Obama, Amazone-oprichter Jeff Bezos, en CEO van Tesla en SpaceX Elon Musk gehackt en ingehaald door kwaadwillende actoren die nietsvermoedende gebruikers en volgers probeerden te krijgen om hun Bitcoin Lifestyle door te sturen naar anonieme adressen.

Al met al is er slechts $121.000 aan BTC-fondsen gestolen, wat voor het grootste deel niet zo veel is, maar Twitter neemt geen enkel risico. Het platform heeft aangekondigd dat het geen tweets meer zal toestaan die cryptocurrency-adressen plaatsen, en het neemt al stappen om ervoor te zorgen dat het verbod wordt ingevoerd.

Vanaf nu krijgen mensen die cryptocurrency-adressen willen posten in hun berichten de volgende melding:

Dit verzoek lijkt te zijn geautomatiseerd. Om onze gebruikers te beschermen tegen spam en andere kwaadaardige activiteiten, kunnen we deze actie nu niet voltooien. Probeer het later nog eens.

Wat onduidelijk is, is of deze actie slechts tijdelijk is. Het feit dat het bericht zegt „probeer het later nog eens“ suggereert dat wanneer alle hype en de hoopla rond de recente aanval wegvalt, Twitter misschien het plaatsen van crypto-adressen opnieuw zal toestaan. Voorlopig lijkt het er echter op dat deze actie is opgeschort, waardoor eventuele zoekers naar crypto-fondsen in het stof zijn bijgezet. De social media-gigant wil geen problemen meer.

De aanval was op zijn zachtst gezegd vreemd, omdat het ging om een aantal van de meest spraakmakende accounts die er zijn. Veel van deze accounts behoorden tot een breed scala aan beroemdheden en bekende figuren, van voormalige presidenten tot muzikanten en CEO’s en politici. Wat was het punt, precies? Het is niet zo dat de hackers de vinger op zoveel geld hebben gelegd. 121.000 dollar ziet er groot uit op papier, maar in vergelijking met sommige van de andere cryptohacks uit het verleden is dit een relatief klein aantal, dus wat wilden de hackers in kwestie bereiken?

De dingen waren niet zo slecht als ze hadden kunnen zijn…

Is het mogelijk dat ze in eerste instantie dachten dat ze meer geld zouden krijgen dan wat er werd verdiend? Zo ja, dan zijn de mensen die achter de aanval zitten vooralsnog waarschijnlijk relatief teleurgesteld, want ondanks al het werk en het inhalen van bekende rekeningen, ligt de eindcijfers op het onderste deel van het spectrum.

De bitcoin prijs is, ondanks de daling tot ongeveer $9.000 na de aanval, ook niet veel beïnvloed en het lijkt erop dat de interesse in de valuta enigszins toeneemt. De waarde is ook weer gestegen tot $9.100, wat ongeveer $100 minder is dan waar het net voor de aanval stond.